—- Crowdfunded zeewier pasta in winkels en restaurants —-

 

Vanaf 22 augustus 2015 is de zeewier pasta I SEA PASTA te bestellen. 100% zeewier vermomd als tagliatelle: een lekker, gezond en duurzaam alternatief voor ons favoriete eten: pasta. Na een geslaagde crowdfunding op Oneplanetcrowd heeft de Nederlandse startup Seamore een enorme oogst in Ierland kunnen doen. Die nu via winkels, restaurants en groothandel voor iedereen toegankelijk wordt. 

 

Van Ibiza naar de Sligro
Oprichter van Seamore, Willem Sodderland, dacht dat hij pasta at in een restaurant op Ibiza. Het bleek het zeewier himanthalia elongata. Zijn simpele idee – breng dit unieke zeewier op de markt als pasta – werd met veel enthousiasme omarmd door de crowd. De resulterende oogst in Ierland landt deze week bij de ‘early bird’ crowdfunders in een verpakking van het internationaal bekroonde bureau dBOD. Vanaf 22 augustus kan I sea pasta via seamore.com besteld worden. In september volgt groothandel Sligro en zal Seamore gaan leveren aan een selectie van de Nederlandse en internationale supermarktketens,  groothandels en e-tailers die het graag op het schap willen hebben. Seamore viert alle mijlpalen samen met een groep intimi, crowdfunders en pers op zaterdag 22 augustus tijdens een Harvest Beach Party.

 

Casa Bla Bla
Nog voor de oogst voltooid en verpakt was stond I sea pasta al op de kaart van Casa Bla Bla, een Australisch restaurant in Adelaide. In Nederland zette het Haarlemse Specktakel als eerste I sea pasta op de kaart in een mooi gerecht met zwaardvis.

 

I sea pasta
Himanthalia wordt duurzaam geplukt in de schone wateren van West Ierland. Het wordt alleen gedroogd en verder niet bewerkt. Het wier lijkt op donker groene tagliatelle, heeft een neutrale smaak en ‘al dente’ bite. I sea pasta bevat veel vezels, vitaminen en mineralen en weinig koolhydraten en calorieën. Het is biologisch, glutenvrij en veganistisch. Zeewier wordt gezien als dé duurzame voedingsbron van de toekomst: er is geen land, extra water, kunstmest of bestrijdingsmiddel voor nodig.

 

We seamore
Honderden early adopters kookten met I sea pasta en laten zien dat het geweldig werkt in klassiekers als pasta bolognese en carbonara maar ook een extra dimensie geeft aan salades, quiches, soepen. Seamore ziet nog meer mogelijkheden voor himanthalia en andere zeewieren en verwacht nog dit jaar met nieuwe producten uit te komen.

 

Noot voor redactie

Persdownload voor beeld & tekst: www.seamorefood.com/press

Voor meer info: Carina Noordervliet, [email protected], 06291015981